Preotul Manastirii Brancoveni, din Olt, a parasit tara, insotit de 30 de calugarite pentru a se alatura unei secte din Grecia.
Potrivit Adevarul.ro, reprezentantii Bisericii sunt dispusi sa le primeasca inapoi pe maicute, insa preotul Nichita Pascan, care slujea de 25 de ani la Manastirea Brancoveni, risca sa fie excomunicat.

Duhovnicul, insotit de 30 de maicute si-au facut bagajale, in urma cu doua saptamani, s-au urcat in autocar si au plecat in Grecia, pentru a se alatura unei secte. „La miezul noptii, noi aveam slujba, care trebuia sa dureze pana la trei dimineata, dar preotul si maicile nu au venit. Atunci am observat ca nu mai sunt la manastire, iar a doua zi am anuntat la Episcopie", a povestit maica stareta Eufrosina Stanciu.

Reprezentantii Episcopiei Slatinei si Romanatilor spun ca preotul isi exprimase in repetatate randuri simpatia pentru sectele stiliste, formate din ortodocsi pe rit vechi care folosesc calendarul iulian, relateaza Realitatea.net. Acestia au primit confirmarea ca duhovnicul manastirii si cele 30 de maicute au parasit Biserica Ortodoxa printr-un mesaj postat de chiar parintele Nichita Pascan pe internet.


Pentru ca si-a parasit doctrina, preotul Nichita Pascan va fi propus pentru caterisire. „Biserica Ortodoxa nu accepta asa ceva. Permanenta Consiliului Eparhial al Episcopiei Slatinei si Romanatilor a hotarat deferirea preotului in judecata Consistoriului Monahal Eparhial, in vederea caterisirii. Cat despre maicute, sper ca Dumnezeu le va lumina mintile si se vor intoarce in casa lor", a declarat pentru Adevarul.ro, purtatorul de cuvant al Episcopiei Slatinei si Romanatilor.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.