Va invitam sa descoperiti 5 texte care pur si simplu au schimbat lumea!
In luna iulie am publicat articolul 6 texte care au schimbat lumea, texte pe care le-ati si putut citi in acelasi articol. Pentru ca tema este deosebit de interesanta, a trebuit sa o largim, adaugand acum inca cinci exemple excelente de texte care prin ideile expuse au schimbat mentalitati, legi, domenii si lumea in ansamblul ei.
  • Scrierile lui Confucius (titlul in engleza este The Analects of Confucius) au schimbat modul de trai si de gandire al multor chinezi, iar apoi ideile s-au raspandit in intreaga lume. Confucius a fost unul dintre cei mai mari ganditori chinezi, insa criticii au cazut de acord ca nu el a scris aceasta carte, ci discipolii sai. Este poate mai bine asa, pentru ca mai multi filozofi si-au adus aportul la acest volum fabulos, care descrie perfect viata lui Confucius si intreaga paleta a teoriilor sale. Daca aveti ocazia sa calatoriti prin China sau Asia de Est, veti descoperi cat de influent este marele ganditor acolo...

Puteti citi cartea aici.
  • Tratatul despre libertate al lui John Stuart Mill a facut introducerea in democratia moderna, axata pe drepturile omului. Cartea a aparut pentru prima data in 1859, fiind editata in Marea Britanie. Intr-o epoca victoriana dominata de opulenta si lacomie, Mill pune bazele unei noi economii si schimba modul de gandire al clasei bogate. "Peste el, peste minte si peste trup, individul este stapan absolut." Cand ceilalti se straduiesc cu orice pret sa preia controlul, haosul poate izbucni. Nu vom mai vedea in niciun text o atat de bine conturata idee de integrare a omului, in depline drepturi, intr-o lume guvernata de o economie sanatoasa, menita sa aduca ordine si prosperitate.

Puteti citi cartea aici.

Descopera alte 3 carti interesante pe Yuppy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.