Reputatia Israelului a fost din nou patata dupa ce pe internet a aparut un clip in care un soldat israelian danseaza langa o prizoniera palestiniana legata la ochi.
Clipul original postat pe Youtube, prezinta un soldat neidentificabil care danseaza pe muzica araba, in jurul unei palestinience paralizata de frica. Potrivit The Telegraph, femeia a declarat ca acest tratament nu i-a fost aplicat doar ei, mai multe femei fiind tratate astfel de catre soldatii Israelului.

"Asta e o picatura intr-un ocean, pentru ca femeile prizoniere trec prin clipe mult mai grele. Aceste momente au fost inregistrare, dar sunt multe lucruri depre care nimeni nu stie nimic", explica palestinianca. "Am recunoscut acest video pentru ca mi s-a intamplat mie. Dupa ce m-au gasit, m-au scos din camera si am stat afara o ora cu zece soldati in jurul meu", sustine femeia.

Clipul a fost preluat de catre o televiziune israeliana luni, a cerut ca oficialii statului sa ia masuri urgente. Inregistrarea a venit la putin timp dupa aparitia unor imagini in care o rezervista israeliana pozeaza zambind langa un grup de prizonieri palestinieni.

Fortele de Aparare din Israel nu se confrunta cu primul inceident de acest gen, cand prizonierii palestinieni sunt umiliti si lipsiti de drepturile fundamentale. Potrivit 9AM, in august, presa israeliana a publicat fotografii cu militari israelieni pozand alaturi de prizonieri palestinieni cu ochii acoperiti si mainile legate, aratand astfel ca difuzarea unor asemenea imagini nu reprezinta un caz izolat. [Scandal pe Facebook: Militarii pozand cu prizonieri]

Armata din Israel a fost nevoita sa-si ceara scuze dupa ce Eden Aberjil, ofiter in rezerva a postat pe contul de Facebook diverse fotografii cu militari in jurul unei tinere detinute ingenuncheate, un militar culcat alaturi de un prizonier asezat, avand mainile la spate, sau un militar pozand alaturi de un palestinian ranit, adus cu ambulanta. Insa soldatul si-a nuantat apararea, insistand ca aceste fapte "sunt ceva ce se intampla zi de zi in armata" . [Fotografii socante ale unui militar israelian pe Facebook]


Citeste si:
Laura Giurcanu a dat cărțile pe față abia acum. Cum a reușit să...
Laura Giurcanu a dat cărțile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.