Charlie, un cimpanzeu fumator din Africa de Sud, a murit la venerabila varsta 52 de ani, in conditiile in care un cimpanzeu captiv nu traieste mai mult de 15 ani.

Potrivit The Independent, cimpanezul-fumator a trait cu mult peste medie si a murit de moarte buna, desi era cunoscut pentru viciul sau, tigarile.

Charlie, de la gradina zoologica Bloemfontein, a inceput sa fumeze dupa ce vizitatorii de la gradina zoologica i-au oferit de mai multe ori tigari. Potrivit MEDIAFAX, Charlie obisnuia sa duca doua degete la gura, mimand fumatul, dupa care intindea cealalta mana spre vizitatori, dandu-le de inteles ca vrea o tigara.

In urma cu cativa ani, cand o serie de clipuri cu cimpanzeul fumator au fost lansate pe internet, oficialii gradinii zoologice au luat masuri pentru ca acesta sa nu mai primeasca tigari. Porecla "Charlie, cimpanzeul fumator" i-a ramas, insa.

Speranta de viata pentru companzeii care nu sunt crescuti in captivitate este de 15 ani, iar numai sapte la suta din cimpanzeii din salbaticie depasesc varsta de 40 de ani, potrivit unui raport publicat de Universitatea Harvard, in 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.