O temperatura de minus 6 grade Celsius s-a inregistrat, marti dimineata, in localitatea Joseni din judetul Harghita, in timp ce la Miercurea Ciuc au fost minus 4,5 grade Celsius.
Potrivit MEDIAFAX, in Harghita s-au inregistrat, marti, primele temperaturi negative din acest sezon, cel mai frig fiind la Joseni, unde au fost consemnate, in jurul orei 8.00, minus 6 grade Celsius, a precizat meteorologul Gyorfi Tunde de la Statia Meteorologica din Miercurea Ciuc.

Mercurul din termometre a coborat sub limita inghetului in aproape tot judetul Harghita, minimele inregistrate marti dimineata fiind de minus 4,5 grade Celsius la Miercurea Ciuc si Toplita, de minus 3 grade la statia Bucin, exceptie facand localitatea Odorheiu Secuiesc, unde au fost 3 grade Celsius.

In acest an, temperaturile negative s-au instalat mai tarziu decat in 2009, cand prima valoare negativa, de minus 0,6 grade Celsius, a fost inregistrata in 20 septembrie la Miercurea Ciuc.

Minima absoluta a lunii octombrie in Harghita, de minus 13,5 grade Celsius, a fost consemnata la Miercurea Ciuc in anul 1988, in vreme ce maxima absoluta inregistrata in octombrie a fost de 30,6 grade in 1952.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.