Oamenii de stiinta cred ca ar putea fi aproape de a descoperi forme de viata extraterestra la marginea exterioara a atmosferei Pamantului.

Oamenii de stiinta britanici, care lucreaza cu Agentia Spatiala Europeana, vor lansa un balon care transporta instrumente pentru a cauta in stratosfera bacterii si alte microorganisme, scrie The Telegraph.

Ei sunt de parere ca ar putea exista specii capabile sa supravietuiasca in conditiile unor niveluri ridicate de radiatie si la temperaturi extrem de scazute.

Organismele ar reprezenta o noutate pentru stiinta si nu este exclusa posibilitatea ca ele sa fi fost aduse din spatiul cosmic prin intermediul asteroizilor sau cometelor.

Daca misiunea oamenii de stiinta va avea succes, ar fi pentru prima oara cand s-ar intra in posesia unor forme de viata extraterestra si ar intari teoriile conform carora viata pe Terra a fost adusa dintr-un alt loc din Galaxie.

De asemenea, ei spera ca vor gasi noi tipuri de bacterii care au fost aruncate in atmosfera de eruptia vulcanilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.