Descopera cele mai frumoase 10 pesteri din lume!

  • Majlis al Jinn este a doua cea mai mare pestera din lume, putand gazdui in prima sa grota Marea Piramada din Gizeh. Accesul se face prin platoul Selma din Oman, neaparat cu o franghie, asta pentru ca intrarea consta intr-o deschizatura aflata exact in varful grotei. Inaltimea pesterei variaza intre 120 si 150 de metri.
  • Waitomo Glowworm putea fi sursa de inspiratie pentru James Cameron, asta pentru ca aici traiesc viermii din specia Arachnocampa luminosa, cunoscuti pentru larvele lor care emit lumina. Pestera s-a format acum 30 de milioane de ani, fiind initial umpluta cu apa. Acum, se pot observa formatiuni din calcar, corali si scoici la tot pasul. Pestera se gaseste in Waikato, o regiune a insulei de nord.
  • Reed Flute este una dintre cele mai vizitate pesteri din lume. Aflata la cinci kilometri nord de orasul chinezesc Guilin, pestera si-a primit numele de la stuful care creste pe langa ea si din care oamenii isi fac fluiere. Are 240 de metri lungime, iar inauntru este un mic paradis presarat cu coloane, stalagmite si stalactite, lacuri si cristale. Este iluminata artificial, in mai multe culori.
Descopera pe Yuppy.ro alte 7 pesteri fascinante!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.