Un adolescent din Australia poate fi amendat pentru ca s-a suit pe spatele unei balene, act pe care Protectiei Animalelor il considera nesabuit si ilegal.

Un pusti originar din Albany, o regiune situata la 400 de km de Perth, Australia, a fost surprins de cativa localnici cand s-a suit pe spatele unei balene, care inota la 20 de metri de mal, relateaza digitaljournal.

Departamentul de Vest al Conservarii Mediului din Australia a intrat in posesia fotografiilor realizate de catre martorii oculari si incearca sa identifice tanarul, care poate fi sanctionat pentru ca s-a aventurat si a intrat in contact cu un mamifer protejat prin lege. Dupa ce tanarul s-a suit pe spatele balenei, aceasta a inceput sa inoate la suprafata apei, purtandu-l deasupra valurilor, spun martorii.

Managerul autoritatii mentionate mai sus, Mike Shephard, a declarat ca acest tip de balena nu este agresiv, insa mamiferul ar fi putut rani din greseala si chiar omori baiatul. "Balenele Franca Austral pot ajunge pana la 18 metri lungime si pot cantari peste 80 de tone. Daca, din nefericire, te afli pe raza ei de bataie, atunci cand loveste coada cu apa, este prea putin probabil sa supravietuiesti", a declarat acesta, potrivit The Australian.

Actul de Conservare a Vietii Salbatice, din Australia, atentioneaza clar ca inotatorii trebuie sa pastreze cel putin 30 de metri distanta fata de balene.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.