Institutul Roman de Seismologie Aplicata (I.R.S.A) a lansat un serviciu de alerta prin SMS, anuntandu-si destinatarii iminenta producerii unui cutremur.
Daca vrei sa afli cu aproximativ 25-30 de secunde inainte de a se produce un cutremur, nu trebuie decat sa contactezi Institutul Roman de Seismologie Aplicata pentru un serviciu de alerta cutremur prin SMS, tariful fiind de 60 de lei pe luna, pe o perioada contractuala de minim un an.

Potrivit go4it, persoanele care opteaza pentru aceasta facilitate vor primi un mesaj text cu 25 - 30 de secunde inainte de producerea seismului, insa timpul efectiv pe care il au la dispozitie pentru a lua masuri este insa mai mic cu cel putin opt secunde, timp necesar pentru ca SMS-ul sa ajunga de la server la destinatar, in conditiile unei retele normal incarcate. Daca reteaua este aglomerata, acest timp poate fi mai mare si SMS-ul poate ajunge in acelasi timp cu primele unde seismice, ceea ce nu confera probitabilitate acestui serviciu.

I.R.S.A. ofera si alte solutii de alerta seismica: avertizoare individuale portabile (dispozitivul costa 240 lei + TVA, cu un abonament de 20 de lei/luna), avertizoare pentru locuinte si spatii publice (492 lei + TVA, 20 de lei/luna) si sisteme automate pentru intreruperea anumitor utilitati sau procese tehnologice in caz de seism.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.