Twitter, serios afectat de actiunile unui adolescent australian: "Am vrut sa vad daca se poate!"
Potrivit AFP, un adolescent de 17 ani a profitat de o vulnerabilitate a platformei Twitter, redirectionandu-i pe utilizatorii site-ului de microblogging catre un portal porno japonez. Intrebat care au fost motivele care l-au detrminat sa creeze aceasta diversiune, Pearce Delphin (@zzap), tanarul hacker australian, a spus ca a vrut "sa vada daca se poate".

Insa alti hackeri au copiat ideea lui si au creat viermi asemanatori cu tweet-ul adolescentului. Isprava tanarului a afectat serios Twitter timp de cinci ore. Virusii (denumiti "mouse over") au ajuns pana la "nivel inalt", printre cei afectati de el numarandu-se Sarah Brown, sotia fostului premier britanic Gordon Brown, sau Robert Gibbs, secretar la Casa Alba, relateaza Antena3.

"In momentul in care am postat tweet-ul nu stiam ca va lua o asemenea amploare... sper ca nu voi avea necazuri acum", a spus Delphin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.