Neapole a fost acoperit de tone de gunoaie, dupa ce, joi noaptea, au avut loc confruntari intre politie si manifestantii care se opun utilizarii unui spatiu de reciclare.
Noua criza a deseurilor din Neapole are drept cauza un conflict social, angajatii firmelor de salubrizare temandu-se ca 400 dintre colegii lor sezonieri vor fi disponibilizati in noiembrie, relateaza MEDIAFAX.

Protestul a fost insotit de o manifestatie a locuitorilor din Terzignano, localitate situata la 20 de kilometri sud-est de Neapole. Acestia afirma ca groapa de gunoi din apropierea localitatii s-a umplut si refuza sa mai accepte deseuri.

"Peste 2.000 de persoane au blocat trecerea camioanelor, iar politia a folosit gaze lacrimogene spre manifestantii care au ripostat cu pietre", afirma un martor.

"Un grup mare de manifestanti a blocat pentru a treia noapte consecutiva trecerea camioanelor de gunoi spre Terzignano, unde, pentru prima data, au existat confruntari cu fortele de ordine", anunta politia din Neapole. Un agent de politie a fost ranit usor in confruntari. Zilele trecute, protestatarii s-au limitat la avarierea vehiculelor care transporta deseuri.

In urma acumularilor spectaculoase a deseurilor in Neapole, caz care a ajuns in atentia presei internationale in vara anului 2007, Comisia Europeana a actionat in justitie Italia. Curtea Europeana de Justitie a condamnat Guvernul de la Roma, criticat pentru ca nu dispune inca de o retea pentru reciclarea deseurilor in zona Neapole.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.