Un astronom al Vaticanului sustine ca este posibil sa existe extraterestri si, in cazul acesta, e foarte posibil ca ei sa aiba suflet, oferindu-se sa-i indrepte catre credinta.
Preotul astronom Guy Consolmagno a declarat la Festivalul Britanic de Stiinta din Birmingham ca ar fi foarte incantat sa boteze extraterestri, dar admite ca sansele de comunicare cu fiinte extraterestre sunt foarte scazute, potrivit Daily Mail.

Dr. Consolmagno, membru al echipei de 12 astronomi a Vaticanului, a sustinut ca Biserica Catolica a fost intotdeauna pentru sustinerea si finantarea stiintei.Intrebat daca ar boteza un extraterestru, astronomul a raspuns ca numai daca acestia o cer, adaugand ca ar fi incantat daca s-ar gasi viata inteligenta pe alte planete, relateaza MEDIAFAX.

In evul mediu conditiile care defineau sufletul erau inteligenta, liberul arbitru, libertatea de a iubi si de a lua decizii, potrivit astronomului. Toate aceste caracteristici ar putea sa nu fie doar ale oamenilor. Orice alta entitate - nu conteaza cu cate tentacule - ar putea avea suflet, a mai spus preotul.

Dr. Consolmagno, in varsta de 57 de ani, este curatorul colectiei de meteoriti a Papei si un foarte instruit om de stiinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.