Aproximativ 800 de milioane de locuitori ai Planetei sunt amenintati de topirea ghetii in Oceanul Arctic, a anuntat, luni, presedintele Societatii geografice ruse si ministrul pentru Situatii de Urgenta, Serghei Soigu, citat de RIA Novosti in pagina electronica.

"In cazul in care cresterea temperaturii continua, peste 800 de milioane de persoane risca sa se afle intr-o situatie de risc major", a declarat Soigu, in timpul unei conferinte de presa organizate inaintea forumului intitulat "Oceanul Arctic - teritoriu de dialog", care va avea loc in perioada 22-23 septembrie la Moscova, la initiativa Societatii geografice ruse si a agentiei RIA Novosti, transmite MEDIAFAX.

Potrivit oficialului, topirea ghetii ar putea provoca tasarea fundatiei cladirilor dincolo de Cercul Polar, ceea ce va duce la aparitia unor fisuri in zidurile constructiilor.

Pe de alta parte, tasarile de teren risca sa distruga numeroase conducte care trec in zona de pergelisol, a explicat Serghei Soigu.

"Vom forma in curand o echipa multifunctionala care va analiza aceasta problema si va propune solutii", a conchis oficialul.

Vezi aici imaginile NASA cu evolutia ghetarilor din Oceanul Artic!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.