Philippe Croizon, un francez de 42 de ani care are mainile si picioarele amputate, a reusit sa traverseze Canalul Manecii inot. Acesta a ajuns pe coasta franceza in 13 ore.

Inotatorul a pornit la drum Sambata dimineata, de la Folkestone (Anglia), terminand traversarea cu cateva ore in avans fata de timpul prevazut.

Philippe Croizon a fost electrocutat de 20.000 de volti in martie 1994, in timp ce demonta o antena de televiziune. In urma accidentului, doctorii au fost nevoiti sa-i amputeze mainile si picioarele, potrivit MEDIAFAX.

Ideea traversarii Canalului Manecii i-a venit in urma cu 16 ani, dupa ce a urmarit la televizor un reportaj despre o inotatoare care a traversat Canalul.
Pentru aceasta provocare, Philippe Croizon a avut nevoie de proteze fixate de partile ramase de la picioare. Cioturile bratelor nu-i permit sa avanseze, insa il ajuta sa-si mentina echilibrul si sa nu aiba rau de mare.

In medie, barbatul avanseaza cu aproape trei kilometri pe ora, fata de o medie cuprinsa intre patru si cinci kilometri pe ora pentru persoanele valide.
Pentru aceasta provocare, fostul muncitor in metalurgie s-a antrenat timp de doi ani, pana la 30 de ore pe saptamana
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.