Un artist spaniol a fost amendat pentru ca a creat o opera de arta pentru expozitia sa, ce consta in greieri vii, lipiti pe pereti, care erau lasati sa moara.
In timp ce, pe unii vizitatori nu i-a deranjat exponatul creat de catre Ismael Alabado si expus in cadrul showului sau de la Caceres, autoritatile au decis sa ia masuri, acuzandu-l de cruzime fata de animale (insecte, in acest caz), acesta urmand sa primeasca o amenda de pana la 15.000 de euro.

Potrivit digitaljournal, una dintre persoanele care a avertizat politia despre gestul artistului spaniol s-a intors si cu insecticid pentru a curma suferinta bietelor insecte, care se zbateau lipite pe peretii expozitiei. Femeia care a folosit insecticidul pentru a omori insectele a declarat: "Am fost ingrozit cand am vazut sute de greieri lipiti pe zid, miscandu-si pisioarele, fara a putea sa se elibereze. M-am plans organizatorilor si am zis ca daca ei nu pot face nimic, o sa fac eu. Am mers acasa si am adus insecticid si i-am omorat. Nu inteleg o asemenea cruzime". "Asta sa fie, oare, arta?", a mai adaugat femeia salvatoare, potrivit The Guardian.

Alabado s-a plans ca femeia care a omorat insectele, "a actionat ca un taliban, care pune monopol pe libertatea creativa si culturala". Iar despre cei care se lasa impresionati de moartea greierilor, a marturisit ca nu au o viziune deschisa asupra artei: "Vreau ca spectatorii ca inteleaga ca, la fel cum greierii sunt captivi, asadar sunt captivi in propriile lor reguli sociale si universale, fara a realiza ca lucrurile au trasate un sfarsit". Acesta si-a mai motivat gestul adaugand ca "Greierii nu pot simti durerea, deoarece nu au sistem nervos si e ca si cum ai taia o planta".

Organizatorii expozitiei au declarat ca spray-ul insecticid nu a omorat toti greierii, insa restul au murit de foame in 4 zile.

Javier Alonso de la Torre, seful promovarii culturale din Guvernul regional a declarat ca aceasta cruzime fata de animale nu poate fi justificata atunci cand vine vorba de arta sau de stiinta.

Citeste si:
Număr impresionant de vizitatori la expoziția „Grădina Luminilor”...
Număr impresionant de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.