Aveti grija, hotii nu mai intra pe fereastra, intra pe Facebook!
Daca hotii au reusit sa-si duca la bun sfarsit jaful folosindu-se de Foursquare si Twitter, noua metoda este obtinerea informatiilor despre urmatoarea tinta, cu ajutorul Facebook-ului. Se pare ca cea mai fericita combinatie in acest caz este un hot bine pus la punct cu socializarea online si un utilizator nu foarte inteligent. In sfarsit, s-a ajuns la concluzia ca hotii isi aleg victimele pe spranceana, de pe Facebook.

Potivit Mashable, un nou caz a fost inregistrat in Nashua, New Hampshire, SUA, unde hotii au reusit sa sparga o locuinta, dupa ce au verificat statusul proprietarului pe Facebook si au stiut cand acesta nu era acasa. [Te rog, jefuieste-ma!]

Potrivit statiei locale de stiri WMUR9, politia a reusit sa prinda trei tineri spargatori de locuinte, care "s-au folosit de reteaua de socializare pentru a-si identifica victimele care postau online locatia unde se afla sau se declarau in vacanta". Se pare ca cei trei barbati au reusit sa dea peste 50 de spargeri pana sa fie prinsi, toate avand un lucru in comun: statusul de pe Facebook al neinspiratilor utilizatori.

De aceea, cea mai inspirata idee ar fi sa fiti mai rezervati in ce declarati pe retelele de socializare si sa folositi metodele de securitate ale acestor platforme online, mai ales acum, cand, serviciile si programele ce ofera servicii de geolocatie au aparut ca ciupercile dupa ploaie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.