O retea de trafic de persoane a fost anihilata, dupa ce autoritatile au descoperit ca fete intre 14 si 20 de ani, din Anglia, Iran si Polonia erau recrutate pentru joburi de dansatoare, urmand sa fie dezvirginate de catre afaceristi arabi.
Potrivit guardian.co.uk, traficantii, trei femei si un barbat, obtineau chiar si 180.000 de euro pentru o fata. Politistii sub acoperire i-au prins pe infractori dupa ce acestia le-au spus ca le pot face rost de fete din Iran, Europa de Est si Anglia.

Victimele, copile, cu varste cuprinse intre 14 si 20 de ani, urmau sa fie dezvirginate de clienti, proveneau din Anglia, Iran si Polonia si erau ademenite cu joburi de dansatoare pentru barbati bogati. Se pare ca "cei 4 care au speriat Vestul" si-au oferit serviciile chiar si seicului Mohammed Al Maktoum din Dubai, insa multimilonarul a respins propunerea, nefiind implicat in aceasta operatiune.
Autoritatile au pornit pe urma retelei in august 2009, cand unul dintre membrii sai a lasat un bilet la un hotel aflat in proprietatea seicului, la Londra. Pe foaie scria ca 12 fete cu varste intre 14 si 20 de ani sunt pregatite si se afla in case de pe tot teritoriul Angliei. Personalul hotelului a predat biletul catre Scotland Yard, care a declansat o operatiune sub acoperire de anhiliare a retelei, relateaza Realitatea. La proces, inculpatii au recunoscut ca, din octombrie anul trecut si pana in iulie, au vandut sase fete. Traficantii, printre care doua iranience care cerusera azil in Marea Britanie, au primit intre doi ani si doi ani si jumatate de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.