Cercetatorii britanici de la Medical Research Council sunt de parere ca persoanele in varsta care se saluta printr-o strangere de mana ferma si care merg cu un pas alert traiesc mai mult decat persoanele din aceeasi transa de varsta care sunt mai putin energice.
Acestia au descoperit ca anumite aptitudini fizice simple - o strangere de mana, mersul pe jos, ridicatul de pe scaun si balansatul pe un picior - sunt asociate cu speranta de viata, indiferent de varsta, sexul si dimensiunile corporale ale persoanelor, relateaza MEDIAFAX.

Acest studiu a constat intr-o analiza amanuntita a rezultatelor obtinute in urma a 33 de cercetari anterioare. La cele 33 de studii anterioare au participat zeci de mii de persoane in varsta de peste 60 de ani, care locuiau in diverse comunitati, fara a fi internate in spitale si aziluri.

In toate cele 14 studii care au cercetat implicatiile asupra sanatatii avute de felul in care o persoana obisnuieste sa stranga mana altei persoane, oamenii de stiinta au descoperit ca oamenii care au o strangere de mana ferma traiesc mai mult decat cele cu o strangere de mana mai putin energica. Totodata, rata de deces in cadrul primei categorii a fost cu 67% mai mica comparativ cu rata de deces inregistra in cea de-a doua categorie.

Retail jobs

Persoanele care merg incet sunt de aproape trei ori mai expuse in fata riscului de deces prematur comparativ cu persoanele care au un pas alert, iar persoanele care se ridica incet de pe scaun se confrunta cu o rata a mortalitatii de doua ori mai mare decat cele care se ridica repede de pe scaun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.