Vanzarea de votca, limitata la o ora pe zi intr-o regiune rusa afectata de incendii.
Autoritatile dintr-o regiune din sudul Rusiei, afectata de la inceputul lui septembrie de incendii de padure violente, au decis luni sa limiteze vanzarea de alcool tare la o ora pe zi, in cinci districte, votca fiind mijlocul preferat al rusilor de a scapa de stres, relateaza AFP.

Administratia regiunii Volgograd, situata la 1.000 de kilometri sud-est de Moscova, "a interzis vanzarea cu amanuntul a bauturilor alcoolice de peste 15 grade, intre orele 0.00-8.00 si 9.00-24.00, in districtele Danilovski, Jirnovski, Kamisinski, Kotovski si Rudnianski", potrivit MEDIAFAX.

Interdictia va ramane in vigoare pana cand starea de urgenta, decretata in aceste districte de autoritatile locale in urma incendiilor, va fi ridicata, adauga comunicatul.

Potrivit unei reprezentante a administratiei regionale, citata de site-ul local de informatii v1.ru, aceasta decizie are ca obiectiv in special sa ii impiedice pe locuitorii sinistrati sa "isi inece amarul intr-o sticla", dar si sa mentina ordinea. La inceputul lui septembrie, incendiile de padure si de vegetatie provocate de canicula si seceta au cauzat moartea a opt persoane si au distrus peste 500 de case in regiunea Volgograd.

Abuzul de bauturi alcoolice provoaca moartea a jumatate de milion de persoane in fiecare an in Rusia si afecteaza speranta de viata a barbatilor, inferioara celei din tari sarace precum Bangladesh sau Honduras, potrivit cifrelor oficiale. La sfarsitul lui august, vanzarea nocturna de alcool tare a fost interzisa la Moscova, iar de la 6 august soferii rusi nu au voie sa prezinte nici o urma de alcool in sange.

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a facut apel de mai multe ori la consolidarea luptei impotriva alcoolismului in Rusia, deplangand faptul ca rusii beau in prezent mai mult decat in anii '90, dupa destramarea URSS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.