In scurt timp, oamenii se vor folosi de gesturi pentru a porni televizorul. Si nu, nu se vor stramba in fata lui, ci vor folosi o telecomanda fara butoane!
Gesture Remote, asa cum ii spune si numele este o telecomanda care functioneaza pe baza de gesturi. Te poti gandi la ea ca la un trakpad de laptop care suporta gesturi, potrivit go4it. Gesturile difera in functie de operatiunea atribuita. De exemplu, ducand degetul sus - jos respectiv jos - sus navighezi pe verticala in meniuri.

Telecomanda viitorului nu are butoane, care este deocamdata doar un prototip dezvoltat de catre IDENT Technology, are o gama larga de gesturi in meniu: unele mai simple, altele mai complicate, iar schimbarea posturilor sau reglarea volumului sunt doar doua dintre functiile de baza ce pot fi realizate cu astfel de gesturi.

Poate va intrebati cum functioneaza tehnologia din spatele telecomenzii-minune. Ei bine, potrivit gesture-remote.com, este utilizat programul GestIC, pentru a detecta si urmari mana, degetele sau miscarile corpului utilizatorului. Acest lucru face posibil controlul produsului fara a atinge ecranul, trackpad-ul sau tastatura. Aceasta noua tehnologie, adauga o dimensiune complet noua internetului si interfetelor multimedia, permitandu-le utilizatorilor sa interactioneze cu gadgeturile din gospodarie, folosindu-se doar de gesturile mainilor sau degetelor. Ineditul consta de asemenea si in abilitatatea de a masura pozitiile 3D, directia si viteza de miscare in spatiul 3D.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.