Cercetatorii britanici au descoperit ce fel de miscari trebuie sa faca barbatii pe ringul de dans pentru a le starni interesul femeilor.
Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii Northumbria din Newcastle, Marea Britanie au descoperit ce miscari de dans ii fac pe barbati mai atractivi in ochii femeilor atunci cand danseaza, potrivit digitaljournal. Studiul, condus de catre psihologul dr. Nick Neave si de cercetatorul Kristofor McCarty, a fost realizat folosindu-de avatare 3D computerizate pentru a descoperi ce fel de "miscari cheie ale corpului dansatorului de sex mascului influenteaza perceptiile femeilor".

Potrivit CNN, au fost selectati 19 voluntari de sex masculin, cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, care au fost filmati cu un sistem 3D, in timp ce dansau. Apoi miscarile le-au fost transformate in avatare fara trasaturi, asa ca cele 35 de femei heterosexuale invitate sa participe la studiu puteau sa le dea note barbatilor doar pentru talentul la dans, nu si pentru calitatile fizice.

Se pare ca au existat 8 variabile de miscari, pe care femeile le-au gasit fie bune fie rele la dansul barbatilor. "Acestea includ dimensiunea si flexibilitatea gatului, torso-ului, a umarului stang, miscarile incheieturilor si viteza de miscare a genunchiului drept". Femeilor le-au placut indeosebi miscarile largi si variate ale bustului si gatului.

Dr Neave a declarat ca miscarile de dans pot constitui "semnale oneste a calitatii reproductive a barbatului, in termeni de sanatate, vigoare si puetere" . Acesta a declarat pentru Sky News ca acesta este "primul studiu care arata obiectiv care este diferenta dintre un bun si un prost dansator", iar "barbatii din intreaga lume vor fi interesati sa stie ce miscari trebuie sa faca pentru a atrage o femeie si cum sa-ti imbunatateasca prestatia pe ringul de dans".

Citeste si:
Oana Moșneagu și Vlad Gherman au ales data nunții: „Primul dans al...
Oana Moșneagu și Vlad Gherman...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.