Artistul danez Kurt Westergaard, autorul caricaturilor cu profetul Mahomed, va fi premiat maine in Germania, in prezenta cancelarului Angela Merkel, anunta organizatorii.

Kurt Westergaard, in varsta de 75 de ani, va fi recompensat pentru "angajamentul sau inflexibil in favoarea libertatii presei si opiniei, precum si pentru curajul de a apara valorile democratice, in pofida amenintarilor cu violente si chiar cu moartea, au explicat organizatorii evenimentului.

Premiul este decernat cu ocazia unui colocviu international al reprezentantilor institutiilor de presa, desfasurat incepand cu 2005, in Potsdam. Tema conferintei din 2010 este libertatea presei. In cadrul conferintei, Angela Merkel urmeaza sa rosteasca un discurs pe tema libertatii presei, relateaza MEDIAFAX.

Kurt Westergaard beneficiaza de protectia politiei dupa aparitia caricaturilor sale in publicatia daneza Jylands-Posten, pe 30 septembrie 2005.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.