O imagine realista a chipului lui William Shakespeare, cu trasaturi detaliate, a fost recreata in 3D, pe calculator, de o echipa de cercetatori si va fi prezentata intr-un documentar de televiziune ce va fi difuzat, pe 13 septembrie, pe History Channel
Potrivit dailymail.co.uk, cercetatorii au folosit o tehnica 3D pe calculator si mulajul care ar fi fost realizat dupa chipul dramaturgului la deces pentru a crea o imagine despre care acestia spun ca este prima in care Shakespeare apare asa cum a aratat el in realitate. Imaginea este diferita de toate cele existente care l-ar infatisa pe bard.

Echipa lui Stuart Clarke, regizorul documentarului "Death Masks", care va fi prezentat pe 13 septembrie pe History Channel, a mai recreat chipurile unor personalitati precum Napoleon, Iulius Cezar, George Washington si Abraham Lincoln, tot pe baza mulajelor realizate la deces sau in timpul vietii, scrie MEDIAFAX.

Producatorii acestui film de televiziune sustin ca imaginile ce vor fi prezentate vor schimba perceptia asupra felului in care aratau mai multe personalitati istorice. Nici chipul lui George Washington nu seamana cu cel reprodus pe bancnota de un dolar si nici cel al lui Napoleon, cu cel din diferitele reprezentari ale francezilor.

Retail jobs

Insa felul in care a fost reconstituit chipul lui Shakespeare va cauza, probabil, cele mai multe controverse, deoarece unii experti contesta faptul ca mulajul folosit de echipa lui Clarke ar fi autentic. Mulajul a fost gasit la Darmstadt, Germania, in anii 1840, iar cercetatorii germani au considerat ca este unul facut dupa chipul lui Shakespeare, dupa ce au realizat o serie de teste.

Antropologul judiciar Caroline Wilkinson insista ca exista "un numar mare de potriviri" intre imaginea 3D si portrete ale scriitorului.

Insa presedintele fundatiei But Shakespeare Birthplace Trust, Stanley Welles, neaga acuratetea acestei noi imagini, spunand ca "Shakespeare nu era pe atunci o personalitate nationala, nu asa cum este astazi si este improbabil ca un astfel de mulaj sa fi fost facut".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.