NASA va lansa, pana in 2018, o noua misiune vizand studierea Soarelui de la mica distanta, gratie unei sonde de marimea unui automobil, Solar Probe Plus.
Solar Probe Plus se va indrepta spre atmosfera Soarelui , la circa 6,4 milioane de kilometri de suprafata astrului, pentru a efectua o serie de observatii stiintifice.

"Experientele alese pentru Solar Probe Plus sunt destinate a oferi raspunsuri pentru doua intrebari-cheie ale fizicii solare: de ce atmosfera Soarelui este mai calda decat suprafata lui vizibila si ce impinge vantul solar care afecteaza Terra si sistemul solar?"
, a indicat Dick Fisher, directorul departamentului de heliofizica al NASA, potrivit MEDIAFAX.

Pentru a se putea apropia de Soare, sonda va fi dotata cu un scut protector realizat dintr-un material nou pe baza de carbon, care ar trebui sa reziste la temperaturi de peste 1.400 de grade Celsius, dar si la niveluri ridicate de radiatii, potrivit NASA.

NASA a lansat in 2009 un apel catre cercetatorii specializati in studierea Soarelui, pentru a propune proiecte stiintifice, agentia retinand cinci dintre propuneri. Printre misiunile stiintifice care vor fi efectuate figureaza masurarea anumitor particule ale Soarelui (protoni, electroni), realizarea de imagini 3D cu ajutorul unui telescop si masurarea campurilor magnetice.

Retail jobs

"Pentru prima data vom putea atinge, gusta si simti Soarele nostru", a spus Lika Guhathakurta, unul dintre oficialii programului Solar Probe Plus, in acelasi comunicat emis de NASA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.