Doi tineri din Franta, Sandar Boukari, 31 de ani, profesoara de arta la Paris, si Christoph Billeque, 24 de ani, arhitect din Marsilia, au plecat cu bicicletele in jurul lumii intr-o calatorie programata sa dureze patru ani. Sandra si Christoph si-au propus sa parcurga, pe doua roti, Europa, Asia, America de Nord, America de Sud si Africa. Sositi in Romania de cinci zile, cei doi ne-au povestit o parte din aventurile traite si ne-au relatat despre planurile viitoare de calatorie.

Doar cinci euro pe zi

Sandra si Christophe au plecat din Marsilia pe data de 29 iunie a.c. si au parcurs pana in prezent 3 mii de kilometri. Au vizitat Franta, Italia, Slovenia, Croatia, Bosnia, Serbia, Bulgaria, dupa care au intrat, pe la Vidin, in Romania. Au renuntat temporar la slujbe si locuinte pentru a trai aventura vietii lor.
Bicicletele folosite pe durata calatoriei sunt tip sport, de serie, cu anvelope pentru teren accidentat, fara alte preparatii speciale.

Putinele bagaje, un laptop, un aparat de fotografiat digital si cortul, le-au agatat de o parte si de alta a bicicletelor. Noptile si le petrec intr-un cort, doar in cazuri exceptionale folosind hoteluri ieftine pentru tineret. Mananca pe unde apuca si bugetul zilnic nu depaseste 5 euro pe zi. Se multumesc cu ce au si peste tot se bucura de o buna primire din partea localnicilor.

Scopul calatoriei este doar acela de a cunoaste lumea, de a vedea alte lucruri decat la televizor si de a vizita cat mai multe tari. Fac fotografii, dau interviuri, tin conferinte tematice, participa cand este nevoie la actiuni umanitare. In general, nu au probleme cu vizele, doar in Afganistan fiindu-le refuzat tranzitul.

Din Romania, spre Turcia

In Romania, vizita celor doi pasionati de calatorii va dura 10 zile, dupa care vor pleca spre Turcia. Au numai cuvinte de lauda despre locurile pe care le-au vizitat in Romania, despre localnicii care i-au omenit si au pastrat impresii deosebite despre localitatile inundate. Intr-una din zile, langa localitatea Pestera, dupa ce au participat la o nunta, dimineata si-au gasit cortul devastat de apele revarsate. Au trecut peste acest moment si au plecat mai departe.

Sandra si Christoph ne-au declarat ca, daca de-a lungul aventurii vor ramane fara bani, vor efectua diverse munci temporare si vor tine conferinte pentru a putea continua calatoria pana la final. Din Turcia vor pleca in Iran, Pakistan, India, China, Japonia. Apoi vor lua vaporul pana in America de Nord, vor continua sa mearga pe biciclete inclusiv in America de Sud.

Calatoria se va sfarsi pe continentul african. De altfel, Christoph Billeque nu este la prima tentativa de a face calatorii lungi pe bicicleta. Acesta a mai efectuat o calatorie cu bicicleta, in Africa, parcurgand nu mai putin de 10 mii de kilometri, fiind nevoit sa intrerupa totul din motive medicale, imbolnavindu-se grav de malarie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.