La o universitate din Florida au fost realizate intr-un laborator de chimie o serie de microfotografii care ilustreaza ca cele mai populare cocktail-uri au structuri chimice caleidoscopice.

Margarita (foto), tequila, vin rose, vodka, sake, whiskey sunt doar cateva dintre bauturile care au fost microfotografiate, scrie Time.com. Imaginile au fost realizate prin cristalizare bauturii pe o fata a unei lamele, dupa care o lumina polarizata a fost trecuta prin cristalul format.

Fiecare microfotografie mareste bautura de peste 1.000 de ori, iar lucrarile ii apartin unui cercetator din Florida, Michael Davidson. Acesta a folosit initial imaginile obtinute ca si model pentru cravate, dar ulterior, a vandut licenta pentru acestea unui om de afaceri si unui cercetaror, Lester Hutt, care le comercializeaza in prezent, ca si opere de arta prin intermediul unui site numit Bevshots. (Pentru imagini click aici)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.