Politia din Polonia incearca sa reduca frecventa injuraturilor pe durata sarbatorilor de iarna, introducand amenzi a caror valoare ajunge la 120 de euro, informeaza Ananova. Politistii din orasul Elblag (nordul Poloniei) spun ca au colectat deja mii de euro din aceste amenzi si afirma ca orasul e mai "pasnic" ca urmare a acestei actiuni de sensibilizare a populatiei "in spiritul Craciunului".

Succesul actiunii a determinat autoritatile din alte zone sa adopte masuri similare, pe care le vor aplica si in 2005. Amenzile au fost introduse ca urmare a cresterii numarului de plangeri referitoare la limbajul vulgar utilizat de Craciun, cand nivelul de stres creste din cauza pregatirilor pentru sarbatori. Seful politiei din Varsovia, Witold Marczuk, afirma ca a observat de mult timp cresterea numarului de injuraturi proferate pe strada, dar ca pana acum nu a luat masuri in acest sens. El a mai spus ca administratia Varsoviei va urma exemplul orasului Elblag si ca va introduce amenzile pentru injurat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.