Cercetatorii americani spun ca mincinosii fara remediu au o scuza pentru disfunctia lor: o anomalie a creierului, relateaza AFP. Studiile anterioare au aratat ca, atunci cand oamenii mint, se inregistreaza o activitate mai mare a cortexului prefrontal - parte a creierului care da nastere sentimentului de remuscare si care ajuta la deprinderea unui comportament moral.

Autorii studiului au descoperit variatii de repartizare intre materia cenusie si cea alba in creier: mincinosii patologi au cu aproximativ un sfert mai multa materie alba in cortexul prefrontal decat persoanele care prezentau o atitudine antisociala si cu 22% mai multa decat persoanele normale. In schimb, mincinosii-manipulatori patologici au cu 14,2% mai putina materie cenusie in acea parte a creierului comparativ cu persoanele normale. Materia cenusie corespunde schematic celulelor nervoase.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.