Un calamar gigant, de opt metri lungime, a fost fotografiat pentru prima oara in Pacificul de Nord, in insulele Ogasawara, de catre oamenii de stiinta japonezi. Calamarul a fost observat la o adancime de 900 de metri in zona platoului continental, la zece kilometri de insula Chichijima, si a fost filmat de echipa doctorului Tsunemi Kubodera, de la Muzeul National de Stiinta din Tokyo, si de profesorul Kyoichi Mori, de la Asociatia de observare a balenelor, din Ogasawara.

Oamenii de stiinta au coborat un aparat de fotografiat care face poze in mod automat si un carlig ascuns in momeala, in acea zona unde se presupunea ca traiesc calamari gigant. Un calamar de opt metri lungime a prins momeala, s-a agatat de carlig si a putut fi filmat atunci cand incerca sa se elibereze. Lupta sa a durat patru ore si in final animalul a putut sa scape. Doar un tentacul care s-a detasat a putut fi recuperat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.