O echipa de arheologi sud-coreeni a anuntat ca a descoperit o ambarcatiune preistorica veche de 8.000 de ani in timpul sapaturilor pe care le efectueaza la Bibong-ri (360 km sud-est de Seul), informeaza AFP. "Este prima 'nava>> preistorica pe care o gasim in tara si cu siguranta cea mai veche descoperita in lume pana in prezent", a spus Lee Jung-Gun, potrivit agentiei sud-coreene de presa Yonhap.

Ambarcatiunea, formata prin scobirea unui trunchi de pin, era probabil destinata pescuitului. Ea a fost adusa la lumina acoperita cu un stat de scoici. Unele parti lipseau, dar s-a putut stabili ca 'nava>>, care dateaza din perioada de inceput a neoliticului, masura peste 7 metri. Sapaturile au debutat in aceasta zona in 2003, la putin timp dupa trecerea unui taifun care a scos copacii din radacini si a adus la lumina o serie de vestigii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.