Curatatul unei toalete este pe cale sa devina o meserie pe care o vor practica numai persoanele cu studii superioare, adica cei care vor absolvi "Toilet College" din Singapore.

. Profesorii de la aceasta unitate de invatamant afirma ca studiile superioare in aceasta meserie ii vor ajuta pe profesionisti sa primeasca un salariu mai mare, sa le creasca moralul si sa-si imbunatateasca parerea despre ei. Primii 30 de studenti, care sunt angajatii unei companii locale de igienizare, vor incepe cursurile in luna octombrie, in Singapore. "Toilet College" a fost infiintata de "World Toilet Organisation", un organism international care se ocupa cu imbunatatirea standardelor de igiena din wc-uri din intreaga lume.

Studentii vor urma cursuri intocmai ca la o universitate normala: vor face ore practice de curatare a unei toalete si se vor familiariza cu ultimele tehnologii japoneze din domeniu. Dupa absolvire, studentii vor fi in stare sa se ocupe de toalete in intregime.

"Cursurile noastre ii vor transforma pe studenti in niste profesionisti capabili sa se ocupe de orice problema ar putea aparea intr-o toaleta. Aici ma refer la schimbatul becurilor, repararea mecanismelor de inchidere a usii sau refacerea unei conducte sparte. Bineinteles, studentii nostri isi vor imbunati tehnicile de curatenie, vor invata sa manuiasca subtantele chimice folosite in igienizarea unui wc si vor putea fi in stare sa propuna modificari care sa imbunatateasca aranjamentul unei cabine de toaleta", declarat pentru "Channel NewsAsia" Jack Sim, presedintele "World Toilet Organisation".

Dupa terminarea cursurilor, cei care lucreaza in acest domeniu vor fi indreptatiti sa obtina un salariu de 1.000 $ lunar, fata de 500 $, norma din industrie la ora actuala. Cursurile se vor desfasura la institutul politehnic din Singapore, iar prelegerile vor fi audiate de 30 de studenti. Anul viitor, conducerea "Toilet College" va oferi studentilor o serie de cursuri mai speciale: design de wc si arhitectura de toaleta.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.