Politia din Manchester a lansat o vasta operatiune impotriva sutelor de hoti de buzunare care transformasera viata locuitorilor acestui oras intr-un adevarat cosmar. Zeci de politisti deghizati in oameni in varsta patruleaza pe strazi in asteptarea atacurilor. De cand "bunicutele" si "mosuletii" au inceput sa se plimbe prin centrul orasului, 15 infractori au fost deja arestati. Hotii au crezut ca acesti "batrani" sunt tinta perfecta, ei neputandu-se apara. Nu mica le-a fost mirarea cand au fost prinsi si incatusati in doar cateva secunde de cei care pareau oameni in varsta, fara aparare. in realitate e vorba de cativa zeci de politisti, din care unii pensionari, care au impanzit orasul deghizati in batranei. "in alti ani, furturile din buzunare se inmulteau foarte mult in perioada sarbatorilor, din cauza aglomeratiei de pe strazi.

Se pare ca in acest an nu va mai fi la fel pentru ca oamenii nostri de pe strazi au reusit deja sa prinda numerosi infractori. Deja si hotii se tem sa mai actioneze pentru ca nu stiu care este politist deghizat si care potentiala victima", explica inspectorul Alex Millet, cel care coordoneaza echipa de mosi si bunicute. Operatiunea a debutat in urma cu cateva zile si va dura cel putin pana la inceputul anului viitor. "Suntem siguri ca ideea noastra va avea succes. Deja am primit telefoane de la sectii de politie din alte orase care vor sa aplice aceeasi metoda impotriva hotilor de buzunare. in acest ritm, in cateva luni vom scapa de acesti infractori care ne dau atatea batai de cap", spune Millet intr-un interviu acordat cotidianului "Scotsman".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.