Aflat in cel de-al zecelea an de existenta, Campionatul Mondial de mimat cantatul la chitara este unul dintre evenimentele nastrusnice pe care finlandezii le organizeaza in timpul verii. Finala propriu-zisa, care are loc la 28 august, consta in doua runde a cate un minut fiecare, in care pretendentii la titlul mondial trebuie sa "interpreteze" o bucata dintr-o piesa aleasa de ei si alta impusa de juriu. Melodia impusa este aceeasi pentru toti concurentii, titlul ei fiind anuntat cu cateva minute dupa "start". Concurentii sunt acompaniati de instrumentisti care nu mimeaza, ci canta cu adevarat. Juriul puncteaza performantele cu note cuprinse intre 4 si 6.

Pentru ca anul trecut au fost cateva confuzii referitoare la calcularea scorurilor, punctarea va fi supervizata de profesorul de matematica Keijo Ruotsalainen de la Universitatea din Oulu. Trofeul traditional consta intr-o chitara confectionata manual in Finlanda, cunoscuta sub numele de "Flying Finn", a carei valoare este de aproximativ 2.500 de euro. Anul acesta, premiului i-a fost adaugat si un amplificator VOX BM Special Brian May. La editia aniversara de anul acesta s-au inscris concurenti din zece tari.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.