Toaleta computerizata a fost considerata mult timp, cel putin de catre europeni, un accesoriu nu prea folositor si oricum mult prea scump. Pentru cei care isi puteau permite achizitionarea unui astfel de WC, mai inteligent decat un automobil, nu prea exista o oferta serioasa.

O firma germana insa s-a decis sa ofere un astfel de produs exclusivist la un pret pe care si l-ar putea permite numai un cap incoronat: 4.000 de euro. De curand, firma germana Geberit a lansat pe piata obiectelor sanitare un super-WC care contine toate facilitatile necesare igienei posteriorului uman, anunta ziarul Bild.

Printre facilitatile oferite se numara un dispozitiv de spalare cu dus, posibilitatea reglarii temperaturii apei, uscator cu aer cald, dispozitiv de absorbtie automata a mirosului si o telecomanda. Reprezentantii companiei dau asigurari ca o astfel de dotare garanteaza o senzatie unica de confort anal. Vana ceramica a WC-ului este realizata de o alta firma specializata in obiecte sanitare, Villeroy-Boch. Thomas Mavridis, reprezentantul companiei Geberit, afirma ca astfel de toalete sunt mult mai igienice decat cele care utilizeaza hartia igienica, pe cand Germania poate fi considerata, in acest domeniu al obiectelor sanitare de avangarda, tara "in curs de dezvoltare".

WC-ul high-tech permite reglarea individuala a jetului de dus pentru masajul posteriorului, precum si a temperaturii apei. Prin intermediul telecomenzii se poate memora temperatura si presiunea apei pentru maximum patru persoane diferite, iar bratul dusului instalat in vana de WC se curata automat inainte si dupa utilizarea closetului de catre beneficiar.

Ca orice obiect de lux, si acest WC isi are pretul sau. Pentru modelul de top, numit Balena 8000, vor trebui scosi din buzunar 4.000 de euro. Cei care gasesc pretul prea mare au la dispozitie si o varianta economica, cu mai putine functii, incepand de la 1.000 de euro. Cea din urma are avantajul ca este conceputa intr-un mod diferit fata de modelul mai scump si este usor transportabila.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.