Replica unei nave folosite de vikingi si construita din 15 milioane de bete pentru inghetata a fost lansata la apa ieri, la Amsterdam, de un fost cascador de la Hollywood insotit de un echipaj de 25 de barbati. Robert McDonald, ajutat de doi voluntari, a petrecut doi ani intr-un atelier olandez pentru a construi acest drakkar lung de 15 metri, susceptibil sa stabileasca un record mondial in materie de cea mai mare ambarcatiune cu panze construita din bete de inghetata.

Drakkarul este facut in intregime din bete de inghetata din lemn, lipite intre ele, si este echipat cu rame si un catarg. "Este un vis devenit realitate. A fost greu, insa a meritat. Nu vreau sa mai vad vreodata un tub de lipici. Si nici nu ma grabesc sa mai vad un bat de inghetata", a marturisit luni McDonald, in varsta de 45 de ani, originar din Jacksonville, Florida. McDonald vizeaza chiar sa traverseze anul viitor Atlanticul cu "coaja sa de nuca".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.