O fetita albinoasa din Swaziland, regat aflat in sudul Africii, a fost decapitata, autoritatile banuind ca a fost supusa ritualului local, anume de a fi folosita pentru fabricarea de potiuni.
Banele Nxumalo, in varsta de 11 ani, originara din Swaziland se intorcea acasa, dupa ce isi spalase haine si se scaldase intr-un rau, alaturi de cativa prieteni. Dintr-o data, un barbat cu cagula pe fata s-a apropiat de ea si a impuscat-o in spate, dupa care a luat-o cu el. A fost gasita mai tarziu, in amonte, fara cap, relateaza The Telegraph.

Tatal tinerei, Luke Nxumalo, a declarat pentru The Times of Swaziland: "Ceea ce i s-a intamplat copilului meu este foarte dureros. Ma intreb de ce albinosii sunt catalogati si tratati in acest mod, deoarece sunt oameni ca si noi, un dar de la Dumnezeu" .

Potrivit allvoices.com, in urma cu cateva zile, un barbat din Tanzania a fost condamnat la 17 ani de inchisoare dupa ce a incercat sa vanda un barbat albinos in viata, pentru 250.000 de dolari. In conditiile in care nu sunt vanduti in viata, in Tanzania, un brat de albinos se vinde cu pana la 2.000 de dolari.

Potrivit digitaljournal, incidentul este ultimul de acest gen petrecut in Africa Subsahariana, unde copiii albinosi sunt vanati din cauza unei superstitii potrivit careia sangele si parti din trupurile lor pot fi folosite pentru potiuni care aduc noroc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.