Cum ar fi daca doar gandul la iubire v-ar lasa paralizati? Nu este un scenariu de telenovela, ci cazul unui american, imobilizat de orice urma de dragoste din jurul sau.
Matt Frerking, original din Portland, Oregon a fost diagnosticat cu o combinatie inedita de afectiuni, in urma cu 4 ani de zile. Americanul in varsta de 39 de ani sufera de narcolepsie, o disfunctie a somnului, cataplexie, o zvacnire puternica a muschilor care-i lasa pe oameni temporar paralizati, insa constienti de tot ce se intampla in jurul lor.

Potrivit digitaljournal, daca se gandeste la sentimente puternice cum ar fi iubirea sau afectiunea, ori daca isi aude sotia soptindu-i vorbe dulci, barbatul nu-si mai poate tine ochii deschisi, iar capul ii devine greu, incontrolabil. In cazul in care nu poate controla atacul, barbatul nu se mai poate misca, pana la trezirea completa din starea de soc.

"Corpul se poarta ca si cum Matt ar dormi, in timp ce acesta este perfect treaz", a declarat pentru ABC News, Carol Ash, un specialist in afectiuni ale somnului, din cadrul centrului Somn pentru Viata, din New Jersey. Acum, cand starea sa s-a agravat, toate pozele romatice ale familiei au fost ascunse din vizorul barbatului, iar singura dovada de afectiune pe care sotia sa i-o poate arata este strangerea mainilor, pentru o perioada scurta de timp.

"Nu pot s-o imbratisez decat daca sunt asezat si stiu ca nu o sa patesc nimic daca lesin", a declarat barbatul paralizat de iubire, potrivit The Telegraph, adaugand ca trebuie sa-si limiteze toate actiunile cu grija, avand atacuri foarte puternice cu ocazia aniversarilor. Pentru a inlocui lipsa de afectiune, sotia sa si-a cumparat un caine, deoarece se considera o persoana sensibila si isi poate revarsa afectiunea asupra animalelor, insa recunoaste ca un animal nu poate inlocui atentia primita din partea unui om.

Cel putin la munca barbatul este ferit de atacuri deoarece este cercetator in domeniul neorologiei si activitatea sa este neutra din punct de vedere emotional, intelectul fiind utilizat la maxim. In plus, in timpul unor atacuri de acest gen , barbatul incearca sa se gandeasca la activitatile sale stiintifice si cercetarile din cadrul muncii, pentru a induse in eroare ssistemul nervos.

Citeste si:
Manifestările profunde ale iubirii: 20 de gesturi ale unui bărbat...
Manifestările profunde ale...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.