Autoritatile saudite intentioneaza sa paralizeze artificial un om acuzat ca l-a injunghiat pe un altul, lovindu-l in coloana si provocandu-i paralizia, pedeapsa ceruta de victima in temeiul legii sharia dar contestata de Amnesty International, care afirma ca acest fapt este similar torturii.

Amnesty International a cerut autoritatilor saudite sa nu il pedepseasca astfel pe cel care, in timpul unui scandal, a injunghiat un alt om, lovindu-l in coloana si lasandu-l astfel paralizat, relateaza CNN, potrivit MEDIAFAX.

Jurnalistii americani citeaza cotidianul saudit Okaz, care scrie ca judecatorul care a primit acest dosar a trimis scrisori catre mai multe spitale din tara, intreband daca exista posibilitatea sectionarii maduvei spinarii agresorului, dupa ce victima acestuia a cerut acest lucru in baza legii sharia.

Aceasta pedeapsa nu ar fi insa nimic altceva decat un act de tortura, potrivit lui Hassiba Hadj Sahraoui, directorul Amnesty International pentru Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

"Cei vinovati trebuie trasi la raspundere, insa a lasa paralizat cu intentie un om reprezinta un act de tortura si totodata o incalcare a obligatiilor in respectarea drepturilor omului asumate de Arabia Saudita", a mai spus Sahraoui.

Barbatul paralizat, Abdul-Aziz al-Mitairy, in varsta de 22 de ani, a declarat pentru cotidianul Okaz ca acuzatul l-a injunghiat in spate cu un cutit de mari dimensiuni, in timpul unei batai petrecute in urma cu doi ani.

"Acuzatul a recunoscut fapta in fata politiei si a fost inchis pentru sapte luni", a mai declarat barbatul.

In tot acest timp, instanta care a judecat dosarul s-a ocupat de modul in care pedeapsa ceruta de victima ar putea fi dusa la indeplinire.

Riyadh's King Faisal Specialist Hospital, unul dintre cele mai dotate spitale din Arabia Saudita, a raspuns solicitarii instantei, aratand ca, din perspectiva medicala, nu ar putea duce aceasta sentinta la bun sfarsit, mai relateaza cotidianul Okaz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.