Finlanda, una dintre cele mai populate tari din Europa, a fost desemnata "Cea mai buna tara din lume" de catre Newsweek.
O suita de economisti si experti in politica sociala au nominalizat aceasta tara drept "Cea mai buna din lume" din punct de vedere al educatiei, sanatatii, calitatii vietii, competivitatii economice si mediului politic, relateaza news.com.au.

Topul realizat de catre publicatia NewsWeek arata ca Finlanda a batut Australia, care e pe locul 4, SUA, pe locul 11 si Marea Britanie, pe locul 14.

Succesul tarii a fost fost asigurat, in parte, de catre sistemul educational. Intrebat cati copii nu au reusit sa isi termine studiile in orasul sau, un oficial finlandez a declarat: "Iti pot spune numele lor, daca vrei".

Alexander Stubb, Ministrul de Externe al Finlandei a declarat ca este incantat de aceasta onoare adusa tarii sale. "O multime de oameni stiu ca Finlanda este una dintre cele mai competitive tari din lume. O multime de oameni stiu ca avem un sistem educational pus la punct", a mai adaugat acesta.

Si Aki Riihilahti, jucator de fotbal al nationalei finlandeze a declarat ca "Finlanda este o tara exceptionala ce are foarte multe secrete bine pastrate". Printre acestea se numara educatia, infrastructura si mediul inconjurator curat.

Romania, ultima tara dintre cele bune


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.