Cercetatorii au descoperit un nou tratament care vindeca ranile de 6 ori mai repede, ajutand celulele sa se regenereze rapid si eficient.
Nexagon este transparent si are consistenta asemanatoare cu cea a pastei de dinti. In SUA, gelul a fost deja aprobat de autoritati pentru rani grave la nivelul ochilor.

Potrivit io9.com, gelul se numeste Nexagon, iar odata ce este aplicat peste rana el reprogrameaza celulele pentru a se accelera vindecarea, spre deosebire de cremele antibiotice care inlatura infectia insa nu stimuleaza si procesul de vindecare.

Tratamentul a fost deja testat cu succes pe ulceratii grave, care, in general, au nevoie de 6 luni pentru a se vindeca. Ranile s-au vindecat complet in numai 4 saptamani. Nexagon a fost de asemenea testat pe arsuri chimice la nivelul ochilor, un tanar din Noua Zeelanda fiind practic salvat de la orbirea cu ciment lichid, dupa ce i-a fost aplicat acest gel.

Potrivit Associated Press, gelul de consistenta unei paste de dinti, functioneaza prin intrruperea comunicarii dintre celule si prevenirea productiei proteinelor ce blocheaza cresterea. Acest lucru le permite celulelor sa se miste mai repede, rana vindecandu-se astfel. In majortitatea ranilor cronice, exista un numar anormal de proteine la nivelul tesuturilor, iar pentru a reduce aceasta cantitate ce impiedica vindecarea, profesorul doctor in medicina celulara, David Becker a relizat Nexagon din particule de ADN ce blocheaza producerea proteinelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.