Daca in Romania, cersetorii isi asigura singuri "materialul de stors lacrimi" si pleaca la cersit cu proprii copii in brate, in Africa de Sud exista o alta metoda, mai neortodoxa: inchiriatul copiilor din crese.
Politia din Africa de Sud a fost sesizata de catre populatie si a inceput sa cerceteze zonele aglomerate unde acestia merg "la lucru". Potrivit digitaljournal, au fost inregistrate cazuri in trecut, cand parintii sau supraveghetorii copiilor inchiriau copii cersetorilor pentru 20 de ranzi (moneda oficiala), echivalentul a 2 euro pe zi.

BBC News
scrie despre 20 de copii care au fost recuperati de pe strada, iar pana acum 13 au fost deja readusi in sanul familiei lor. In Africa de Sud, la fel ca si in Romania, cersetorii sunt foarte intalniti in zonele cu trafic intens. Astfel, daca acestia sunt insotiti de catre copii, (cat mai mici, de preferinta), este mai probabil ca soferii sa le ofere sume mai mari de bani.

Sergent Kgaofelo Malatsi, din cadrul Politiei din Pretoria responsabil cu crimele sociale, a declarat pentru BBC, ca "aceasta practica a inceput sa creasca alarmant, iar autoritatile au inceput sa o analizeze", investigand in primul rand posibilele sindicate din spatele eu si persoanele care permit cersetorilor sa scoata copii din crese, in timpul programului, pentru sume modice de bani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.