Exista vreo cura prin administrarea de pamant? Cercetari recente au ilustrat faptul ca astfel de cure au rezultate cu mult mai importante decat cele cu fructe si legume. Cel mai interesant lucru este faptul ca, in China, conceptul de a manca pamant este o traditie ce dateaza din Antichitate.

Festivalul Maturatului Mormintelor (n.r. cunoscut si sub numele de Festivalul Qingming) dateaza de acum peste 2.500 de ani si este tinut de fiecare data in a 104-a zi dupa solstitiul de iarna, lucru care se intampla de obicei in jurul datei de 5 aprilie.

Aceasta sarbatoare marcheaza momentul in care oamenii viziteaza mormintele stramosilor lor, se roaga la templul Regelui budist al Remediilor si mananca din pamantul care inconjoara templul.

“Cel mai ciudat lucru a fost cand nu numai o singura persoana a mancat pamant. Batrani, copii, persoane de varsta medie, pana si femeile insarcinate l-au mancat… Toti au sustinut dup ace au mancat ca efectele pamantului ingerat au fost miraculoase! Pamantul poate vindeca bolile… Din ce am auzit, aceasta este o traditie care merge din generatie in generatie in aceasta zona”, a comentat o persoana care a observt evenimentul, scrie Weird Asia News.

Daca poti trece peste repulsia imediata, gandeste-te un minut. Are sens faptul ca pamantul este la fel de plin de microbi si microorganisme ca si fructele si legumele care cresc in el si pe care le mancam?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.