Un pui de urs din Florida era la un prag de moarte, dupa ce a supravietuit 10 zile cu un borcan de plastic intepenit pe cap.

Puiul era la un pas de a muri pentru ca nu putea sa manance si sa bea, spun biologii care l-au consultat, potrivit bbc.co.uk.
Poreclit "Jarhead" (Cap de borcan) , ursuletul a cautat hrana prin containerele cu gunoi de la periferia orasului Weirsdale, si s-a ales cu un borcan de care nu a mai putut scapa timp de 10 zile.

Pentru a reusi sa-l elibereze pe puiut, specialistii de la Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC), sesizati de catre localnici, i-au sedat mama. Familia de ursi, mama si puii sai, erau vazuti in mod regulat in acea zona, iar biologii au pus capcane in diferite zone ca sa prinda ursii, dar acestia au reusit sa le ocoleasca.
Dupa opt zile de cautari, specialistilor le-a fost teama pentru viata puiului. Ursul s-a intors si au reusit astfel sa-l prinda.

Dupa o zi sub supravegherea specialistilor, familia a fost eliberata si nu am mai fost vazuta, a anuntat FWC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.