Un explorator ce dormea in cortul sau, in timpul unei expeditii in arhipelagul Arctic, Svalbard, a fost trezit de atacul unui urs polar furios.
Sebastian Plur Nilssen, in varsta de 23 de ani se afla intr-o expeditie cu partenerul sau, Ludvig Fjeld si dormea intr-un cort imprejmuit cand au fost atacati de catre un urs polar. In ciuda masurilor de protectie luate de cei doi, ursul a reusit sa se strecoare inauntru si sa apuce cu labele capul lui Nilssen, inainte ca acesta sa se trezeasca.

Potrivit digitaljournal, tanarul a fost tarat de catre urs, intr-o maniera cunoscuta drept metoda de atac asupra focilor. Spre norocul exploratorului, ursul nu i-a atins cu ghiarele nicio artera din zona gatului, insa a reusit sa-i perforeze un plaman.

Nilssen a declarat pentru Sky News: "Era atat de puternic, incat nu putut sa-i opun rezistenta. Am luat pusca si am incercat sa trag, insa ursul a apaucat-o si a rupt-o in doua."

"Cred ca am stat doau un minut intre labele lui, insa mi s-a parut o vesnicie", a mai adaugat acesta, declarand ca "era un urs mare, iar la un moment dat statea pe picioarele din spate cu mine in gura, si masura aproape 2 metri si jumatate" .

Sebastian Plur Nilssen a fost salvat de catre prietenul sau, Ludvig Fjeld, din bratele ursului, care s-a temut pentru o clipa sa nu-l tinteasca pe Nilssen, insa animalul a fost rapus cu 3 gloante.

Potrivit declaratiei norocosului explorator, probabil ursul era foarte infometat, deoarece ursii polari nu ataca de obice oamenii, adaugand in gluma ca nu-i poarta pica ursului si ca se poate mandri ca este unul dintre "putinii oameni din lume care s-a luat la tranta cu un urs"

Ursii poari sunt ocrotiti prin lege si nu pot fi impuscati decat in legitima aparare, cum a fost si in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.