Cea mai mare densitate de meduze s-a inregistrat pe plajele din Alicante, in sudul Spaniei, dar si pe cele din San Sebastian, in nordul tarii.
Potrivit The Telegraph, turistii au primit acum cateva interdictiei de inot pe cateva plaje din Spania, din cauza celei mai grave invazii de meduze care a avut loc in ultimii ani. Desi, pe plaje, au fost instalate indicatoare de avertizare pe plaje si in statiuni, in doar cateva zile, 700 de oameni au fost piscati de vietatile gelatinoase.

Cateva plaje de pe Costa Blanca, nordul regiunii Alicante au fost deja inchise. Cea mai mare densitate de meduze s-a inregistrat pe plajele din Alicante, in sudul Spaniei, dar si pe cele din San Sebastian, in nordul tarii. Potrivit Realitatea, in unele locuri sunt atat de multe meduze incat a fost nevoie sa fie adunate de pescari. Doar ieri, 380 de turisti au fost intepati, cifra uriasa, tinand cont ca media unei zile de vara este de cinci cazuri.

Tentaculele creaturilor purpurii, care emit lumina galbena noaptea, pot intepa oamenii destul de grav, intepaturi care pot cauza grave reactii alergice, care pot provoca afectiuni ale inimii. Cei mai multi dintre cei intepati au avut nevoie de ingrijiri medicale pentru a-si obloji ranile. Unii biologi marini spun ca inmultirea exploziva a meduzelor este o urmare a incalzirii globale a climei si a pescuitului excesiv.

Autoritatile se tem ca numarul victimelor pot ajunge la recordul de 4000 de victime atins in 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.