Dupa o lupta nebuneasca timp de 30 de ani pentru a descoperi numarul minim de mutari pentru a elucida miliardele de configuratii ale cubului Rubik, se pare ca misterul a luat sfarsit.
Cubul Rukib, inventat in 1974 de catre arhitectul ungar Erno Rubik, poate fi rezolvat din 20 de miscari, sau chiar mai putine, sunt de parere cercetatorii.

Potrivit bbc.co.uk, o echipa internationala a folosit computerele companiei Google pentru a face slalom printre solutii. Dupa numeroase incercari ei au ajuns la o schema denumita "Numarul lu Dumnezeu", deoarece doar o entitate atotstiutoare ar putea cunoaste numarul optim de pasi pe care trebuie sa-i faci pentru a rezolva puzzle-ul.

"Stim cu siguranta ca numarul magic este 20", a declarat profesorul Morley Davidson, matematician in cadrul Universitatii Kent, din SUA. Rezultatele sugereaza ca exista peste 100.000 de pozitii de incepere a dezlegarii cubului Rubik, dintr-un numar de 43 de miliarde miscari posibile, misterul putand fi dezlegat din mai putin de 20 de miscari. Oricum, majoritatea solutiilor necesita intre 15 si 19 miscari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.