Gratie eforturilor comisiei europene, majoritatea telefoanelor din Europa vor putea fi alimentate cu un singur tip de incarcator, incepand din 2011.
Potrivit Wired, GSMA si-a anuntat initiativa in februarie cu scopul de a forta producatorii sa foloseasca Micro USB-ul ca si incarcator pentru toate telefoanele, incepand din 2012. Pana acum 10 mari marci de telefoane au semnat initiativa lansata de Group Special Mobile Association (GSMA) , printre care Apple, Motorola, Samsung si Research In Motion, relateaza CNN.

Cei 10 producatori care au inceput deja sa adopte alimentarea prin Micro USB, in Euopa sunt Apple, Nokia, Sony Ericsson, Motorola, LG , NEC, Qualcomm, Research In Motion, Samsung and Texas Instruments. In principiu, scopul implementarii unei solutii universale de alimentare a telefoanelor, este pentru ca producatorii de telefoane sa poata oferi incarcatorul ca o optiune, si nu ca un accesoriu inclus in pretul telefonului.

In plus, GSMA estimeaza ca acest incarcator universal va reduce consumul de energie si materialele de producere a incarcatoarelor cu 51.000 de tone, intreaga cantitate de incarcatoare fiind diminuata la jumatate, la care se adauga si reducerea incarcatoarelor uzate si aruncate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.