Arabia Saudita va testa cel mai mare ceas din lume, in orasul sfant Mecca, in timpul lunii de post Ramadan.
Ceasul Abraj Al-Bait Towers, cu 4 fete va fi plasat in varful unui zgarie-nori care masoara 600 de metri, a doua cladire gigant din lume, dupa mandria Dubaiului, Burj Khalifa. Potrivit Huffington Post, ceasul va eclipsa Big Ben-ul din Londra, odata cel mai mare ceas din lume, cu 4 fete. [Afla care sunt cele mai mari ceasuri din lume]

Diametrul de aproape 40 de metri al ceasului din Mecca a intrecut deja dimensiunile ceasului din mall-ul Cevahir Mall din Istanbul, care detinea suprematia pana acum cu un diametru de 36 de metri. Constructia complexa este indreptata cu fata catre Marea Moschee din Mecca, unde islamistii din intreaga lume se strang pentru rugaciuni, parte din eforturile sauditilor de a dezvolta orasul vizitat de pelerini in fiecare an.

Ceasul va fi testat timp de 3 luni incepand cu prima saptamana a Ramadanului, perioada consacrata rugaciunilor si postului de la rasarit pana la apus. Doar una dintre fetele ceasului este acoperita cu 98 de milioane de piese de mozaic de sticla. In plus, fiecare fata va fi inscriptionata cu "Dumnezeu este cel mai mare" in araba, iar ceasul va fi vizibil de la mai mult de 25 de km.

Proiectul estimat la 800 de milioane de dolari a fost realizat de catre ingineri germani si elvetieni, sub egida dezvoltatorului Saudi Binladen Group.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.