Arheologii bulgari se lauda ca au gasit intr-o racla de alabastru, posibile fragmente din oasele lui Ioan Botezatorul.
Arheologii din Bulgaria au descoperit fragmente de oase dintr-o teasta, maini si dintii unei persoane, despre care ei sustin ca este Ioan Botezatorul, varul lui Iisul Hristos, care l-a profetit si botezat in raul Iordan. Ramasitele umane au fost gasite la o excavatie a unei manastiri veche din secolul al 5 lea, de pe Insula Sveti de la Marea Neagra.

Potrivit Digital Journal, concluzia ca oasele ar apartine Sfantului Ioan, a fost trasa de catre liderul echipei de excavatori, Kaimir Popkonstantinov, care a gasit inscriptia datei de 24 iunie pe capacul de piatra a raclei. Foarte multe biserici celebreaza nasterea lui Ioan botezatorul la aceasta data.

"A gasit relicvele lui Ioan botezatorul, exact ceea ce au preconizat si arheologii", a declarat Bozhidar Dimitrov, fostul director al Muzeului National de Istorie din Bulgaria, care a fost prezent la fata locului, cand urna de piatra a fost rasturnata.

Potrivit The Telegraph, este un mister cum relicvele au ajuns acolo, insa Dimitrov a declarat ca acestea au fost donate de catre Biserica Ordotoxa din Constantinopol, cand Bulgaria a devenit parte din Imperiul Bizantin. Insa alti experti pun la indoiala aceasta afirmatie, deoarece doar testele informatiilor de carbon prelevate de pe oase ar putea confirma faptul ca Ioan Botezatorul este persoana identificata in Insula Sveti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.