Chinezii au inventat cel mai tare autovehicul pentru metropolele aglomerate: autobuzele tunel, care trec pur si simplu peste orice si se duc la treaba lor!
Ultima gaselnita pur chinezeasca in materie de transport comun a fost prezentata pentru prima oara, la cea de-a 13 editie a Expozitiei Internationale High-Tech de la Beijing, care a avut loc in mai. Potrivit China Hush, acest tip de autobuz e o alternativa ecologica si mai ieftina a transportului in comun si va fi pus in folosinta prima oara in districtul Mentougou din Beijing. Inventatorii sai se lauda ca acest autobuz poate reduce aglomeratia din trafic cu 20-30%.

Inventia este, pe cat de simpla, pe atat de ingenioasa. Autobuzul acesta ocupa practic doua benzi de circulatie si are o constructie care permite masinilor sa ruleze pe sub el, sau el sa treaca peste multimea de autovehicule, relateaza Yuppy.

Modelul arata ca un vagon de metrou, are o inaltime de 4-4,5 m si este alimentat cu electricitate si energie solara. In plus, autobuzul inedit poate atinge o viteza de 60 km/h si poate transporta 1200-1400 de pasageri fara a bloca in niciun fel calea altor vehicole. Prototipul a fost inventat de catre Shenzhen Hashi Future Parking Equipment Co., Ltd si constructia sa costa aproape 500 de milioane de yeni, la care se adauga si traseul sau lung de 40 de km lungime, ceea ce ar echivala doar 10% din costurile constructiei unei linii de metrou de aceeasi dimensiune.

Daca ne raportam la suprafata de rulare, autobuzul nu ocupa decat sinele speciale. Intr-o tara care numara miliarde de suflete ce vor sa se duca la serviciu cu autobuzul, sa ai cateva zeci de masini mari pe sosele e o problema importanta. Ce parere aveti de un asemenea prototip si pe strazile din Romania?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.